Bach Bloesem Remedies

Bach Bloesem Remedies

Dr. Edward Bach (1886-1936) was een regulier arts en homeopaat. Volgens hem was ziekte een gevolg van disharmonie tussen lichaam en geestelijke gesteldheid. 

Bach ging er vanuit dat als een mens zich niet gelukkig voelt er na enige tijd een klachten kunnen ontstaan. Dit kan beginnen met vage klachten, gevolgd door aandoeningen zoals eczeem, hoofdpijn, maagpijn, ontstekingen en pijnen zonder duidelijke oorzaak. Door het aanpakken van de oorzaak, de emotie, treedt herstel van het lichaam op. De Bach remedies kunnen bijvoorbeeld zorgen, paniek, irritatie, verdriet en onzekerheid verhelpen. Ook vermoeidheid, pessimisme en ongeduld zijn op deze manier in balans te brengen en maken plaats voor een positief gevoel, meer kracht, vitaliteit en levensgeluk.

Dr. E. Bach zocht in de natuur naar middelen die de gemoedstoestand van de mens kon om zetten naar een positieve instelling of levenshouding en vond deze de vorm van bloesems van wilde planten, struiken, heesters en bomen. Hieruit werden 37 remedies ontwikkeld, de 38ste werd gemaakt van een bron. 

De tincturen worden in de vorm van druppels ingenomen. De werking is op energetisch niveau.