Numerologie

Numerologie

Getallen vormen het kader waarin wij leven.

Vanaf onze geboorte zijn dat de geboortedatum en de plek waar we wonen: ons huisnummer, ons telefoonnummer. Maar ook onze bankpas, de kluis op school en op de sportschool en het nummerbord van de auto. Getallen op onze geboorteakte, trouwakte en ten slotte onze overlijdensakte. Dit zijn getallen waar we geen invloed op hebben. We kunnen deze niet kiezen, ze zijn onbeheersbaar. 

Er zijn ook getallen waarop we wel enige controle hebben: de getallen die overeenkomen met de letters in onze naam. Hoewel we bij de geboorte een naam krijgen, zijn we vrij om die te veranderen, door bijvoorbeeld de spelling te veranderen of een bijnaam te gebruiken. Velen veranderen na het huwelijk hun naam.

Door zo’n wijziging kunnen we ons energiepatroon en daardoor ons leven veranderen. Alles bestaat uit energie en heeft een trillingsgetal. Dit geldt ook voor cijfers. Numerologie of de ‘leer der getalsymboliek’ is al door de eeuwen heen geraadpleegd. Er zijn diverse numerologische systemen die onderling van elkaar verschillen. In de afbeelding zie je een zeer uitgebreid persoonsbeeld. Numerologie kan ons helpen onze zelfkennis te vergroten.

“Het getal brengt orde in de chaos” – Pythagoras (540 B.C.)