Voetreflexzonemassage

Voetreflexzonemassage Sheila Nelwan

Onze voeten zijn de basis van ieder mens. Ze houden ons staande en dragen ons letterlijk door het leven. 

Ruim 3000 jaar geleden werd voetreflexzonemassage al toegepast in Egypte, China en door de Indianen van Noord- en Zuid-Amerika. 

De therapie is gebaseerd op een methode die ervan uitgaat dat punten op de voet corresponderen met organen, spieren en zenuwbanen. 

Deze punten worden ‘reflexzones’ genoemd. Massage en druk op deze reflexzones bewerkstelligen een reactie in het lichaam in dat deel van het lichaam dat correspondeert met de reflexzone. Eventueel verborgen of beginnende verstoringen kunnen zo worden opgespoord.

Voetreflexzonemassage activeert en ondersteunt het van nature in iedereen aanwezige zelfherstellend vermogen. Door prikkeloverdracht via drukpunten en massage van de reflexpunten kunnen het lichaam en de desbetreffende organen hun natuurlijke balans hervinden. De bloedsomloop en afvoer van afvalstoffen in het lymfesysteem worden gestimuleerd en blokkades in het energiesysteem worden opgeheven. Het gevolg is dat de lichaamscellen beter kunnen functioneren. Ze kunnen zich ontdoen van eventuele vervuiling en zijn daardoor in staat voedingsstoffen beter op te nemen. Alle klachten veroorzaakt door stress en spanningen worden door de diepe ontspanning opgeheven. 

Een voetreflexzonetherapeut geneest niet, maar helpt de mens zichzelf genezen. Contra indicaties: infectieziekten en ziekten met hoge koorts, acute ontstekingen, klachten die operatief behandeld dienen te worden. 

Bij twijfel wordt geadviseerd eerst toestemming aan de huisarts te vragen.